Реклама

Реклама?

Бързали ли сте някога да купувате продукт, който никога досега не сте използвали? Представете си пред вас маса, отрупана отгоре с много подобни продукти. Часовникът тиктака и трябва да решите възможно най-бързо. Какво избирате? Предполагам, че този, който визуално ви привлича, и се откроява най-много. Но защо е така?

Това е така, защото ние сме автоматично привлечени към изображения. Тази наша любов се завъртя през еволюцията, нараствайки експоненциално с всяко изминало десетилетие. Сега визуалното съдържание представлява около 93% от човешката комуникация.

Ако имате само няколко секунди за избор, обзалагам се, че ще искате най-привлекателния визуално продукт. Подобно на това, рекламите Ви получават само няколко секунди, за да привлекат нечие внимание. Визуалните изображения са изключителен начин да се уверите, че няма да останете незабелязани.

реклама

Те работят чрез привличане на внимание, стимулиране на любопитството и установяване на марка или личност на продукта. Но как точно визуалните ефекти могат да подобрят рекламните Ви кампании?

Визуалното съдържание е по-лесно за обработка и разбиране. Живеем в ера на големи данни. Това означава, че навсякъде, където погледнем, има какво повече да вземем. Визуалното съдържание играе съществена роля в живота ни. Що се отнася до рекламата, това е преди всичко мощен начин да привлечете вниманието на някого. Видеоклиповете и картините разказват история хиляда пъти по-ефективно от изговорените или написаните думи.

Визуалното съдържание ви позволява да използвате нещо, наречено психологическа проекция. Психологическата идентификация е защо в рекламата мъжете са привлечени от снимки на мъже и жени към тези на жените. Например, ако мъж види реклама, изобразяваща красавец, той се проектира в обувките на този човек. Същото важи и за жените.

Психологическата проекция е мощна причина рекламата да включва визуални изображения с висока стойност на вниманието. Това е нещо, което не може да се постигне чрез заглавие и текст.

Днешните клиенти избират социалните медии като основен източник за взаимодействие с марка, тъй като те получават незабавно внимание. Изследванията казват, че 42% от потребителите очакват отговор в социалните медии в рамките на 60 минути. Социалните медии са мощен канал за ангажиране на клиенти, които се свързват с вас чрез различни социални медийни канали като Facebook, Instagram.

Как можем да ви бъдем полезни

  • Искате реклама чрез социални мрежи като Facebook/instagram реклама
  • Искате реклама чрез социални мрежи като Google Ads реклама
  • Насочили сте се към външна реклама (флаери, визитки, плакати, календари и др.)